Schalke 04 moet in extra tijd buigen voor Augsburg

FC Augsburg heeft Schalke 04 op de valreep op een 2-1 nederlaag getrakteerd, waarmee het zich enige lucht verschafte in de strijd tegen degradatie.

Ondanks een positieve reeks in de Bundesliga (drie zeges en een gelijkspel) wees Paul Verhaegh vooraf op de zorgwekkende situatie van zijn club. 'We staan er nog steeds slecht voor', zei de aanvoerder van FC Augsburg. 'Maar je ziet dat de ploeg er voor gaat en dat we weg willen uit de gevarenzone.'

Tegen Schalke 04 werd dat gevoel van de Oranje-international, die vanwege een schorsing moest toekijken, na ruim een half uur voor het eerst bevestigd. Dominik Kohr zag zijn schot van net buiten het strafschopgebied door Jeong-Ho Hong beslissend van richting veranderd worden; 1-0.

Schalke 04, waar Klaas-Jan Huntelaar aan de aftrap kwam, kwam halverwege de tweede helft langszij via Sead Kolasinac. Diens eerste Bundesliga-treffer in zijn 54ste wedstrijd bleek niet genoeg voor een punt.

Caiuby zorgde in blessuretijd voor een verrassende ontknoping. De Braziliaan sloeg namens FC Augsburg toe nadat Benedikt Höwedes met het hoofd onvoldoende had gereageerd op een voorzet van Markus Feulner.

Met de overwinning klom FC Augsburg naar de dertiende plaats, al is het gat naar de voorlaatste plaats met drie punten nog allerminst geruststellend. Schalke 04 zakte naar door de nederlaag naar de achtste plaats, waar een succes in Augsburg een vierde stek had opgeleverd.