Schalke 04 kan niet stunten ondanks treffer Huntelaar

Klaas-Jan Huntelaar gaf de eerste aanzet voor een wonderbaarlijke ontsnapping voor Schalke 04. Maar het was niet voldoende om Athletic de Bilbao uit de halve finale van Europa League te houden.

Het geloof van Schalke 04 in een stunt in San Mamés groeide na negen minuten. Huntelaar zette de Duitse ploeg op voorsprong met een schot van zestien meter. Daarmee was de eerste aanzet gegeven om de op eigen veld opgelopen 4-2 achterstand weg te werken.

Met zijn treffer kwam Huntelaar op gelijke hoogte met Lionel Messi, die dit seizoen in Europees verband ook tot veertien treffers kwam. Maar in tegenstelling tot de aanvaller van Barcelona blijft het hierbij voor de Oranje-international.

Schalke 04 kon Athletic de Bilbao niet zo verrassen als de Baskische ploeg een week geleden in Gelsenkirchen had gedaan. De ploeg van trainer Huub Stevens zag kort voor rust Ibai Gómez voor de gelijkmaker tekenen met een fraai afstandsschot.

Dezelfde rol voor het egaliseren van de stand was in de 55ste minuut weggelegd voor Markel Susaeta. De rechtsbuiten bracht Athletic drie minuten na de fraaie 1-2 van Raúl weer op gelijke hoogte. Ondanks verwoede pogingen van Schalke in elk geval met een zege het Europese toneel te verlaten, werd dat de eindstand. Foto: VI Images