Schalke 04 heeft concurrent Hertha BSC een uiterst gevoelige tik uitgedeeld. Door de ruime zege geeft de ploeg uit Gelsenkirchen de rode lantaarn over aan Hertha.

Schalke 04
5 - 2
Hertha BSC
Hertha BSC

Met nog zeven speelronden te gaan, stonden vrijdagavond de nummers laatst en voorlaatst tegenover elkaar. Met recht een degradatiekraker dus. Maar opvallend genoeg werd het nooit een echte wedstrijd. Al binnen een kwartier stond Schalke op een comfortabele 2-0 voorsprong. Vooral de openingstreffer van Tim Skarke was om door een ringetje te halen. Hij schoot van afstand via de onderkant van de lat raak.

De tweede goal knikte Marius Bülter binnen op aangeven van Skarke. Net voor rust maakte Hertha toch de aansluitingstreffer via Stevan Jovetic, die de bal hard in de boven hoek schoot. Net na rust herstelde Schalke de marge van twee alweer. Simon Terodde stond aan het einde van een rappe uitbraak van de thuisploeg. Ruim tien minuten voor tijd maakte Bülter er met zijn tweede treffer ook nog 4-1 van met een fraai tikje over de doelman.

Marco Richter redde nog een heel klein sprankje eer door net voor tijd de 4-2 te maken, maar hij kon niet voorkomen dat Hertha een gevoelige nederlaag leed. Sterker nog, een fraaie vrije trap over de muur van Marcin Kaminski zette de eindstand nog op 5-2. Schalke klimt naar plek zestien en staat nog maar twee punten onder de veilige plekken. Hertha heeft twee punten minder en staat nu laatste.