Schaken houdt het voor gezien: 'India afgewezen'

Reacties

Ruben Schaken zet na vijftien seizoenen een punt achter zijn carrière. De 35-jarige aanvaller liet de kans lopen om in India nog verder te gaan.

Schaken houdt het voor gezien: 'India afgewezen'

Schaken begon in 2003 bij Cambuur in het betaald voetbal om vervolgens via BV Veendam, VVV-Venlo en Feyenoord afgelopen seizoen bij ADO Den Haag zijn laatste optreden in de Eredivisie te maken. De aanvaller, die bij Inter Baku zijn enige buitenlandse avontuur beleefde, speelde zeven keer voor Oranje.

Na zijn vertrek bij ADO Den Haag hield Schaken zijn conditie op peil met het idee mogelijk toch nog een verder te gaan. Maar na drie maanden hakte hij de knoop door en zette ene punt achter zijn carrière. 'Ik heb een mooie tijd gehad. Ik kwam, ik zag en ik overwon.'

Schaken had de kans om in India zijn loopbaan als prof nog een exotische staartje te geven. 'Ik had twee aanbiedingen, die een Afrikaanse zaakwaarnemer voor me had', vertelt de aanvaller. Maar hij besefte dat het aanbod maar de helft was van wat in India het werkelijke salaris was. Daarom wees hij het af en kwam zijn carrière ten einde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.