Schade Napoli blijft beperkt door laat doelpunt invaller Mertens

Napoli heeft terrein moeten prijsgeven op Juventus. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti moest ondanks een stortvloed aan pogingen genoegen nemen met een punt tegen AS Roma.

Napoli
1 - 1
AS Roma
AS Roma

AS Roma was in de eerste helft al de onderliggende partij. Toch werd de rust bereikt met een positieve marge. Dat was enerzijds te danken aan Stephan El Shaarawy. De aanvaller schoot na bijna een kwartier raak nadat Edin Dzeko al dan niet bewust de voorzet van Cengiz Ünder had laten lopen.

Anderzijds mocht ook Napoli het zichzelf verwijten dat het met een achterstand de kleedkamer moest opzoeken. Onder anderen Arek Milik, Marek Hamsik en Lorenzo Insigne verzuimden de mooie kansen te benutten. Roma-doelman Robin Olsen hield zijn doel, ook met hulp van Kostas Manolas, in de eerste helft schoon.

De tweede helft liet hetzelfde beeld zien. Binnen twintig seconden na de hervatting werd Olsen al getest door José Callejon. De Zweedse doelman doorstond de test, zoals hij steeds een antwoord had op de Napolitaanse pogingen.

De entree van Dries Mertens in de plaats van Milik bood aanvankelijk geen soelaas voor Napoli. De Belg werkte weliswaar twee keer de bal achter Olsen, maar beide keren volgde een voor hem teleurstellende fluitsignaal vanwege buitenspel. Roma, waar Justin Kluivert en Rick Karsdorp door blessures ontbraken, leek te overleven.

In de laatste minuut was het met het nodige fortuin toch raak voor Napoli, dat 26 doelpogingen ondernam. Callejon raakte de bal niet goed, maar het bleek een geluk bij een ongeluk. De bal kwam namelijk voor de voeten van Mertens, die van dichtbij de 1-1 maakte.

Koploper Juventus, dat zaterdag Empoli versloeg, heeft door het resultaat in Napels een marge van zes punten op nummer twee Napoli. Roma is door de gelijkspel op de achtste plaats gekomen.