Schaars, Van Wolfswinkel door; weer verlies Moniz

Ricky van Wolfswinkel en Stijn Schaars hebben zich met Sporting Lissabon verzekerd van de volgende ronde van de Europa League. Metalist Kharkiv liet weer weinig heel van Red Bull Salzburg.

Schaars, Van Wolfswinkel door; weer verlies Moniz

Metalist Kharkiv - Red Bull Salzburg 4-1De Oekraïners hadden over twee duels geen enkele moeite met Red Bull Salzburg, gecoacht door de Nederlander Ricardo Moniz. De basis voor de volgende ronde werd al in het heenduel gelegd, toen Metalist met liefst 4-0 won. Donderdag leed de Oostenrijkse ploeg, waar onder meer de ex-Ajacieden Rasmus Lindgren, Petri Pasanen en Leonardo in de basis stonden, opnieuw een nederlaag: 4-1. Metalist treft in de volgende ronde Olympiakos, dat Rubin uitschakelde.

Besiktas - Sporting Braga 0-1De Turken kwamen op eigen veld met de schrik vrij tegen Braga, dat een knappe overwinning boekte door een doelpunt van de Braziliaan Lima. Echter, Besiktas mag het bij de laatste zestien gaan opnemen tegen Atlético Madrid doordat het de eerste ontmoeting met 2-0 won.

Olympiakos Piraeus - Rubin Kazan 1-0Na de knappe 1-0 uitoverwinning maakten de Grieken het donderdagavond op eigen veld af door met dezelfde cijfers te winnen. De ploeg van de Spaanse trainer Ernesto Valverde kwam na een kwartier spelen op voorsprong toen Rafik Djebbour een kopbal van Ivan Marcano het laatste zetje gaf. De regerend Grieks landskampioen kan zich opmaken voor krachtmetingen met Metalist Kharkiv.

Atlético Madrid - Lazio 1-0 Na de 3-1 overwinning in Rome kon er weinig mis gaan voor Atlético. Lazio had de handdoek al geworpen en een slechte wedstrijd volgde. Atlético Madrid trok kort na rust de zege naar zich toe toen Diego Godín een hoekschop binnen kopte. De Madrilenen treffen in volgende ronde Besiktas.

Sporting Lissabon - Legia Warschau 1-0Sporting Lissabon, met Stijn Schaars en Ricky van Wolfswinkel negentig minuten in actie, hield het spannend. De heenwedstrijd eindigde in 2-2 en in Lissabon bleef het erg lang 0-0. In een matige wedstrijd, met weinig kansen maar hard spel, werd Matías Fernández de gevierde man. Zijn vrije trap van de linkerflank verdween, door iedereen gemist, in de verre hoek. Schaars en Van Wolfswinkel mogen zich nu opmaken voor Manchester City. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's