SC Heerenveen zet zwak De Graafschap snel opzij

Heerenveen had op eigen veld geen kind aan De Graafschap (4-0). De ploeg van trainer Ron Jans begint langzaam maar zeker progressie te boeken.

Ondanks de sneeuwval was het veld in Heerenveen prima bespeelbaar en het werd al snel duidelijk dat de thuisploeg daardoor in het voordeel was. De Friezen beschikten over meer voetballend vermogen en legden de bezoekers vanaf het begin de wil op. Daarbij diende wel te worden aangetekend dat De Graafschap-trainer Darije Kalezic door blessureleed flink moest puzzelen.

Na ruim tien minuten nam Heerenveen de leiding. Christian Grindheim kopte een voorzet van Calvin Jong-A-Pin behendig terug. De bal werd vervolgens door Viktor Elm met enig fortuin over De Graafschap-goalie Boy Waterman geknikt: 1-0.

Twintig minuten later zorgde Filip Djuricic voor verdubbeling van de score. De Serviër stuitte na een lange rush in eerste instantie op Waterman, maar schoot de rebound koeltjes binnen. Nog voor rust was het duel beslist toen Luciano Narsingh profiteerde van slecht ingrijpen van Waterman. De doelman verlengde een voorzet van Oussama Assaidi, waarna de bal voor de voeten van Narsingh viel.

De tweede helft was door de riante Friese voorsprong een formaliteit, al deed de ploeg van Jans alles om het publiek te blijven vermaken. Halverwege zorgde Narsingh met zijn tweede treffer van de avond nog voor de 4-0. Daar bleef het bij in het Abe Lenstra-stadion, al liet de thuisploeg nog wel een aantal mogelijkheden onbenut.

Heerenveen heeft de 6-2 winst op regerend kampioen FC Twente dus een prima vervolg gegeven en komt met de winst op De Graafschap op dertig punten uit negentien duels. De ploeg is NAC Breda gepasseerd op de ranglijst en is terechtgekomen op plaats zeven. Foto: VI Images