SC Heerenveen vernedert NAC in Breda

Op de ranglijst was het verschil slechts één punt. Op het veld bewees SC Heerenveen echter veel sterker te zijn dan thuisploeg NAC Breda. Gerald Sibon en Paulo Henrique maakten de meeste goals tegen de volop blunderende defensie van de thuisploeg.

Heerenveen won met 5-1 en daar viel helemaal niets op af te dingen. Vanaf de aftrap domineerden de Friezen het treffen in West-Brabant. De bezoekers creëerden flink wat grote kansen, terwijl NAC amper voor het doel van Brian Vandenbussche verscheen. Dat schutterde vooral voor eigen doel.

Nadat Sander van Gessel in de openingsfase al een volley van Danijel Pranjic van de doellijn had gehaald, was het in de 24ste minuut wel raak. Sibon klom het hoogst en klopte doelman Jelle ten Rouwelaar na een vrije trap van Jakob Poulsen.

Diezelfde Deen verzond de steekpass waarmee hij Miralem Sulejmani in de vijftigste minuut vrij zette voor het Bredase doel. De Servische aanvaller scoorde met zijn linker. Vijf minuten later scoorde Sibon, omdat Ten Rouwelaar gruwelijk blunderde en de bal na zijn vrije trap liet glippen: 0-3.

Debutant Paulo Henrique maakte halverwege de tweede helft de vijf vol. De Braziliaanse invaller kwam in de 61ste minuut in het veld en kopte de 0-4 binnen na een blunder van Rob Penders en omspeelde Ten Rouwelaar voor de 0-5 na balverlies van Patrick Mtliga. Dat invaller Gertjan Tamerus met een prachtige vrije trap nog voor 1-5 zorgde, was voor de statistieken.

Door de zege staat Heerenveen naast nummer drie Feyenoord, dat eveneens 29 punten heeft. NAC heeft er 25.