SC Heerenveen te laat op gang tegen CSKA

SC Heerenveen heeft thuis tegen CSKA Moskou een op papier goed resultaat behaald (0-0). Toch zullen de Friezen zich achter de oren hebben gekrabd waarom ze niet eerder gas gaven. De Russen leken namelijk in niets op de dodelijk combinerende counterploeg van vorig seizoen.

SC Heerenveen te laat op gang tegen CSKA

CSKA speelde veelal tempoloos. Daniel Carvalho koos ervoor om de bal zo lang mogelijk bij zich te houden. Heerenveen kon zich daardoor rustig organiseren en als de Braziliaan al eens een mannetje uitspeelde, stonden er nog wat verdedigers klaar. Ook de veel geroemde spits Vagner Love kreeg geen voet aan de grond.

Heerenveen bleef lang met de handrem erop spelen uit angst voor de uitvallen van het vaardige CSKA. Kansen kregen beide ploegen dan ook nauwelijks. De thuisploeg kwam alleen enigszins in de buurt uit vrije trappen. De gasten produceerden lange tijd niet meer dan twee rollertjes voorlangs.

De wedstrijd kwam pas in het laatste kwartier tot leven. Met Georgios Samaras en Arnold Bruggink als verse krachten creëerde Heerenveen zowaar zes aardige mogelijkheden in zeven minuten. Doelman Igor Akinfejev keepte echter attent.

Op het moment dat Heerenveen leek te kunnen doordrukken, deed CSKA wel herinneren aan betere tijden. Eén keer was er zo'n snelle counter. Milos Krasic was het eindstation maar stuitte op Boy Waterman, die eveneens de hele wedstrijd goed bij de les was.

Heerenveen is na twee duels nog ongeslagen in Groep F van de UEFA Cup. Toch zullen de Friezen doelpunten en overwinningen nodig hebben om te overwinteren. Voor CSKA, dat één punt heeft na twee wedstrijden, is hetzelfde van toepassing.

Bekijk hier al onze video's