SC Heerenveen slaat Canadese dubbelslag

Op jacht naar de mogelijke opvolger van Huntelaar en Samaras gaat SC Heerenveen op de Canadese toer. Daags na het vastleggen van stagiair Will Johnson haalde Friese club collega-international Rob Friend naar de Eredivisie.

SC Heerenveen slaat Canadese dubbelslag

Johnson (foto) heeft inmiddels een contract voor één jaar op zak, met een optie voor nog twee seizoenen. De negentienjarige spits, die al drie (oefen)interlands op zijn naam heeft staan, verdiende het dienstverband met een stage.

In tegenstelling tot zijn collega-international tekent Friend in Friesland een meerjarige verbintenis. Als de medische keuring geen problemen aan het licht brengt, zet de 25-jarige aanvaller zijn handtekening onder een contract tot medio 2010. Met zijn huidige club Molde FK heeft SC Heerenveen overeenstemming bereikt over de afkoopsom.

Johnson geldt in Noord-Amerika als grote belofte. Bij Chicago Fire maakte hij in juli 2005 zijn debuut in de MLS. De spits is niet onbekend met Nederland. Op het WK onder 20 speelde de aanvaller alle wedstrijden in de eerste ronde, voordat Canada naar huis moest wegens een gebrek aan resultaten.

Friend heeft meer ervaring als international. De aanvaller, die sinds 2003 in de Noorse competitie actief is, is een vaste waarde in de Canadese ploeg.

Bekijk hier al onze video's