SC Heerenveen rondt transfer van Hongaars talent Varga af

SC Heerenveen heeft de Hongaar Szabolzs Varga binnen. De Friese club neemt het achttienjarige talent over van MTK Boedapest. Varga was twee jaar geleden al eens op proef en tekent een contract tot medio 2018.

SC Heerenveen rondt transfer van Hongaars talent Varga af

Varga debuteerde eind vorig seizoen in de hoofdmacht van MTK en kwam tijdens de huidige jaargang acht keer in actie als invaller. Bovendien was de linksbuiten de laatste jaren een vast gezicht in de nationale jeugdteams van Hongarije. Manager voetbalzaken Hans Vonk zegt op de clubsite blij te zijn met Varga. 'Szabolcs is een groot talent. We zijn heel enthousiast over hem.' 

Varga denkt bij Heerenveen onder de vleugels van trainer Marco van Basten makkelijker de stap naar een Europese topcompetitie te kunnen maken. Zaterdag neemt de gewezen topspits zijn selectie mee op trainingskamp naar het Portugese Albufeira. Daarna besluiten Van Basten en zijn staf of Varga aansluit bij de eerste selectie of mee gaat draaien bij de beloften.

Varga zal elke beslissing accepteren. 'Ik heb geen stress. Ik ben nog jong en heb de tijd. Ik zal in elk geval alles geven om hier te slagen', aldus de Hongaar, die zichzelf een echte buitenspeler noemt. 'Ik ben snel, beschik over een goede pass en ben goed in de combinatie met mijn teamgenoten. Ik ben niet de sterkste speler, maar dat compenseer ik met mijn techniek. Het liefst speel ik als linksbuiten, maar ik kan ook op de rechtervleugel uit de voeten.'

Pappa
Tegenover de komst van Varga staat het vertrek van Marco Pappa (26). Het contract van de aanvallende middenvelder is in goed overleg per direct ontbonden. De Guatemalees kwam in de zomer van 2012 over van Chicago Fire en speelde dit seizoen elf wedstrijden, waarvan negen als invaller.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen