SC Heerenveen rekent op uitgaande wintertransfers

Reacties

Tijdens de winterse transferperiode ligt bij SC Heerenveen de nadruk op uitgaande mutaties. Morten Thorsby en Arber Zeneli (foto) zijn de belangrijkste kandidaten voor een wintertransfer.

SC Heerenveen rekent op uitgaande wintertransfers

Thorsby kende een prima eerste seizoenshelft, door als middenvelder vijf keer te scoren in twaalf wedstrijden. Het contract van de 22-jarige Noor loopt echter na dit seizoen af en verlenging lijkt uitgesloten, dus als Heerenveen nog wat aan hem wil verdienen moet het deze maand gebeuren.

Voor Heerenveen is het ideale moment om Zeneli te verkopen ook aangebroken. Met acht assists en drie goals kende de 23-jarige Kosovaar een sterk eerste halfjaar. De Friese club heeft de optie om zijn na dit seizoen aflopende contract met een jaar te verlengen, maar vanaf dat moment gaat de buitenspeler wel meer verdienen. Er is vanuit Turkije en Italië belangstelling voor Zeneli.

Heerenveen staat ook open voor een vertrek van zijn niet-EU-spelers Marco Rojas, Yuki Kobayashi en Nemanja Mihajlovic. Het snijden in spelerssalarissen is een onderdeel uit een bespaarplan van de Friese club. Dat plan moet het operationele tekort, dat over vorig seizoen liefst 5,7 miljoen euro bedroeg, binnen de perken te houden.

Lees op VI PRO meer over de stand van zaken bij SC Heerenveen:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.