SC Heerenveen neemt afscheid van Jong-A-Pin

Calvin Jong-A-Pin neemt in de zomer afscheid van SC Heerenveen. De Friese club en de verdediger kwamen niet tot overeenstemming over een nieuwe verbintenis.

SC Heerenveen neemt afscheid van Jong-A-Pin

Het contract van Jong-A-Pin contract in Friesland loopt aan het einde van het seizoen af. De verdediger kan daarom in de zomer transfervrij vertrekken bij Heerenveen. De 24-jarige speler heeft nimmer kunnen overtuigen bij de ploeg van trainer Ron Jans.

Heerenveen gaat binnenkort met Mika Värynen om tafel. Het contract van de Fins international loopt aan het einde van het seizoen af en de Friese club wil met de middenvelder om tafel.

'Mika is op een leeftijd dat hij ook over zijn actieve carrière heen moet kijken', vertelt voorzitter Robert Veensta op de officiële clubsite. 'Waar het in uitmondt, weet ik niet, maar we willen in ieder geval graag weten wat zijn plannen zijn.'

Brian Vandenbussche heeft zijn contract bij Heerenveen vrijdag met twee seizoenen verlengd. De Belgische doelman is vastbesloten zich te gaan bewijzen in Friesland. 'Ik zie het als een beloning voor het harde werk dat ik na mijn knieblessure heb verricht. Het geeft bovendien aan dat de club zijn vertrouwen in mij uitspreekt.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's