SC Heerenveen haalt maar weer eens een Zweed in huis

Reacties

SC Heerenveen heeft Hussein Ali voor drie jaar vastgelegd. De rechtsback heeft tijdens een proefperiode indruk gemaakt en is overgenomen van het Zweedse Örebro.

SC Heerenveen haalt maar weer eens een Zweed in huis
© Pro Shots

De twintigjarige Ali is jeugdinternational van Zweden en heeft ondanks zijn leeftijd al de nodige vlieguren gemaakt voor Örebro. Sinds zijn debuut in 2019 op zeventienjarige leeftijd kwam hij tot 58 competitieduels. Aan het begin van deze maand kreeg hij van zijn werkgever toestemming om zich te laten zien bij Heerenveen.

Ali speelde tijdens zijn stage mee in de oefenwedstrijden tegen TOP Oss (4-1) en FC Utrecht (0-1). De vleugelverdediger wist de technische leiding te overtuigen van zijn kwaliteiten en maakt nu dus de overstap naar Heerenveen.

'Tijdens zijn proefperiode heeft hij het beeld dat wij van hem hadden bevestigd', zegt technisch manager Ferry de Haan op de website van Heerenveen. 'Hij is een degelijke talentvolle speler die vooral opvalt vanwege zijn verdedigende capaciteiten. Wij denken dat Hussein over de voorwaarden beschikt om zich hier verder te ontwikkelen tot een moderne vleugelverdediger.'

Heerenveen nam eerder deze zomer al de Zweedse aanvaller Alex Timossi Andersson over van Bayern München. Landgenoten Rami Kaib, Rami Al Hajj en Amin Sarr zaten al in de selectie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.