SC Heerenveen en NEC vechten 'slotdagthriller' uit

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Bij SC Heerenveen - NEC zijn de belangen levensgroot.

SC Heerenveen en NEC vechten 'slotdagthriller' uit

Speelronde: 34
Aftrap: zondag 14 mei, 14.30 uur
Scheidsrechter: Ed Janssen

• SC Heerenveen is door een reeks belabberde resultaten nog niet zeker van een optreden in de play-offs om Europees voetbal. Toch moet het raar lopen wil de huidige nummer acht naast een plaats in de gewilde topnegen grijpen. NEC dreigt als nummer zeventien af te stevenen op de nacompetitie. De Nijmegenaren moeten winnen en dan maar zien wat Roda JC Kerkrade en Sparta Rotterdam presteren.

• NEC ging in Eredivisie-verband 22 keer eerder op bezoek bij SC Heerenveen. De ploeg uit Nijmegen noteerde vijf overwinningen en moest elf keer alle punten aan de Friezen laten. Zes keer leverde de confrontatie geen winnaar op.

• SC Heerenveen bezet momenteel de achtste plaats. De formatie van trainer Jurgen Streppel versloeg dit seizoen al eens alle ploegen die momenteel onder ze staat, op NEC na. Eerder deze jaargang werd het 2-1 in Nijmegen.

• Streppels equipe kreeg in de laatste twee thuiswedstrijden geen tegentreffer. De laatste keer dat SC Heerenveen hier drie keer op rij in slaagde, was in het seizoen 2006/07.

• Reza Ghoochannejhad probeert de tweede Aziaat te worden met minimaal twintig goals in een Eredivisie-jaargang. De Iraniër heeft er momenteel negentien in liggen, zes minder dan de Syriër Sanharib Malki in dienst van Roda JC Kerkrade in 2011/12.

• NEC kwam in slechts twee van de voorbije 27 uitwedstrijden in de Eredivisie tot winst. De andere 25 duels mondden uit in zeven remises en liefst achttien nederlagen.

• Momenteel is Jay-Roy Grot met vijf goals de clubtopscorer van NEC. Nog nooit sloten de Nijmegenaren een Eredivisie-seizoen af zonder een speler met minder dan zes goals.

• NEC kan voor het eerst deze eeuw acht achtereenvolgende uitwedstrijden op rij verliezen. De laatste keer dat de ploeg uit Gelderland zo'n dramatische reeks neerzette, was in het seizoen 1998/99.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.