SC Heerenveen bij rentree Schaars ten onder in 'derde helft'

SC Heerenveen heeft donderdag een oefenduel met FC Ingolstadt 04 verloren: 3-4. Stijn Schaars maakte zijn rentree na langdurig blessureleed. Er werd gespeeld in drie periodes van 45 minuten.

In april van vorig jaar brak Schaars zijn been op de training. De 34-jarige middenvelder is volledig hersteld en speelde mee tussen de 46ste en 106 minuut van het oefenduel in La Manga, waar Heerenveen op trainingskamp is.

Na de eerste 'helft' stond het gelijk. Agyemang Diawusie zette Heerenveen na twaalf minuten op achterstand en een kwartier later maakte Michel Vlap uit de rebound de 1-1.

Vooral Vlap, Pelle van Amersfoort en Arber Zeneli waren bedrijvig na de eerste helft. Laatstgenoemde scoorde op fraaie wijze uit een vrije trap en zorgde zo voor de 2-1.

In de slotfase van de tweede helft werd Ingolstadt meermaals gevaarlijk via Charlison Benschop. De voormalig speler van RKC Waalwijk en AZ schoot in de 86ste minuut de gelijkmaker binnen. Daarna heroverde Heerenveen de voorsprong via de tweede treffer van Vlap, maar vlak voor het eindsignaal van de tweede helft kopte Jonatan Kotzke de 3-3 binnen. In de derde helft zorgde Stefan Kutschke voor de winnende 3-4.