SC Heerenveen beloont Noors talent voor verrassende ontwikkeling

Reacties

SC Heerenveen heeft het contract van Oliver Braude opgewaardeerd en verlengd. De negentienjarige rechtsback heeft dinsdag zijn handtekening gezet onder een verbintenis tot medio 2027.

SC Heerenveen beloont Noors talent voor verrassende ontwikkeling
© Pro Shots

Het is voor Braude een fraaie beloning voor zijn ontwikkeling, die niemand aan had zien komen in Friesland. Een jaar geleden maakte de talentvolle Noor immers nog deel uit van Heerenveen Onder-21 en keerde hij zelfs tijdelijk terug naar Onder-18 om meer aan spelen toe te komen.

Dit seizoen maakte Braude de stap naar de A-selectie en moest hij aanvankelijk voorrang verlenen aan Hussein Ali en Denzel Hall. De afgelopen vier competitieduels stelde trainer Kees van Wonderen hem telkens op, waardoor hij zijn twee concurrenten voorbij lijkt te zijn gestreefd in de pikorde.

Het resulteert nu in het openbreken van zijn eind dit seizoen aflopende contract. 'Oliver is zich uitstekend aan het ontwikkelen', zegt technisch directeur Ferry de Haan. 'Hij is een intelligente en technisch vaardige speler en bovendien ook ontzettend leergierig. We hebben veel vertrouwen in zijn sportieve toekomst.'

VI liep al vooruit op de contractverlenging. Clubwatcher Reon Boeringa tekende het bijzondere verhaal van Braude op.

Bekijk hier al onze video's
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.