Saudi Pro League gaat alleen nog voor spelers van de buitencategorie

Reacties

Clubs uit de Saudi Pro League zullen alleen nog proberen om spelers van de buitencategorie te strikken in de aankomende transferperiodes om zich meer te richten op ontwikkeling. Dat beweert Michael Emenalo, directeur van de voetbalcompetitie.

Saudi Pro League gaat alleen nog voor spelers van de buitencategorie
© Pro Shots

De dagen dat clubs uit Saoedi-Arabië meerdere spelers in één seizoen contracteren zouden volgens Emenalo voorbij zijn. 'Ik hoop dat het in januari niet heel druk is, want ik denk dat het gedane werk al heel interessant en agressief is geweest', aldus de Nigeriaanse oud-voetballer tegen ESPN. 'De meeste clubs hebben wat ze nodig hebben. Hopelijk gaat de aandacht nu naar het werk binnen de trainingsfaciliteiten om deze spelers te verbeteren en de tijd te geven om zich aan te passen en te presteren.'

'Ik denk dat we hebben bereikt wat we wilden bereiken, namelijk een voet tussen de deur krijgen en agressief concurreren. Maar we wilden dat ook doen door elke club in de competitie de kans te geven zich te verbeteren. Ik denk dat we dat hebben bereikt. We weten dat we nu spelers van wereldklasse aantrekken. We weten ook dat we lokale spelers hebben aangetrokken die het ongelooflijke willen bereiken voor hun clubs en voor het nationale team.

De voorbije weken werden alweer diverse spelers uit de grote Europese competities in verband gebracht met een overgang naar het Midden-Oosten. Jadon Sancho en Raphaël Varane zouden Manchester United kunnen verruilen voor de Saudi Pro League, terwijl van Al-Ittihad wordt verwacht dat ze bij Liverpool terugkomen met een megabod voor Mohamed Salah. Afgelopen zomer verhuisden onder anderen Neymar (Al-Hilal), Sadio Mané (Al-Nassr) en Fabinho (Al-Ittihad) voor astronomische bedragen naar Saoedi-Arabië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.