'Saoedi-Arabië richt vizier op twee Europese clubs'

Reacties

Het is aannemelijk dat weer twee Europese clubs in handen vallen van Saoedi-Arabië. Een aan de staat gelieerde investeringsgroep zou de invloed van Saoedi-Arabië willen vergroten door twee clubs van de grootte van Newcastle United over te nemen.

'Saoedi-Arabië richt vizier op twee Europese clubs'
© Pro Shots

Dat meldtThe Independent. De Engelse krant schrijft dat Olympique Marseille en Valencia tot de belangrijkste opties behoren. Het Public Investmend Fund (PIF), dat ook Newcastle United in bezit heeft, zou geen plannen hebben de clubs te kopen, maar een andere partij is er wel bij betrokken. Tussenpersonen maken belangrijke stappen om de aankoop realiseerbaar te maken.

Met het kopen van dergelijke clubs hoopt Saoedi-Arabië de invloed van het land te kunnen vergroten. Valencia en Marseille hebben een rijke sportieve historie en een grote achterban, maar presteren ondermaats. Juist daarom ziet men in Saoedi-Arabië groeipotentie.

Newcastle United kan daarvoor als voorbeeld worden gebruikt. De Engelse club bungelde tussen de onderste regionen en de middenmoot, maar heeft door het Saoedische geld in slechts anderhalf jaar tijd grote stappen kunnen zetten en speelt nu Champions League. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.