'Santiago Giménez heeft alle vertrouwen in WK-oproep Mexico'

Reacties

Santiago Giménez vertrouwt erop dat hij bij de 26-koppige selectie van Mexico die afreist naar Qatar zal behoren. Dat geeft een trotse vader Christian Giménez te kennen in een interview met Marca Claro/MVS.

'Santiago Giménez heeft alle vertrouwen in WK-oproep Mexico'
© Pro Shots
Mexico
Mexico
0 - 0
Polen
Polen

'Wat Santiago in gedachten heeft? Hij vertrouwt erop dat hij gaat', aldus Giménez senior (41), die zelf ook profvoetballer was. 'Ik kan hem niet meer vragen dan wat hij al doet. Hij zit bij een club als Feyenoord, waar hij goed presteert en scoort in de Europa League. Wij zijn kalm wat Tata's (bondscoach Gerardo Moreno) beslissing ook is.'

Vader Giménez had ook lovende woorden voor Feyenoord over. 'Ik keerde heel rustig terug na een bezoek in Rotterdam, omdat hij bij een geweldige club zit. Het Legioen begeleidt hem op de juiste manier om de beste versie van zichzelf naar boven te halen en bij te dragen aan zijn professionele volwassenheid.'

Bij Feyenoord was de 21-jarige Giménez afgelopen donderdag matchwinner in de cruciale zege tegen Lazio (1-0). In de Eredivisie kwam hij tot nu toe tot twee doelpunten in tien optredens. Voor Mexico scoorde hij twee keer in negen interlands. Vader Christian speelde vijf interlands voor het land uit Midden-Amerika.

Wereldkampioenschap

Stand Groep C Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Argentinië
3
2
0
1
5-2
+3
6
2
Polen
3
1
1
1
2-2
0
4
3
Mexico
3
1
1
1
2-3
-1
4
4
Saoedi-Arabië
3
1
0
2
3-5
-2
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.