Santander dreigt met boycot

Racing Santander heeft gedreigd de laatste twee speelrondes in de Primera Division te boycotten. De club wil eerst duidelijkheid over de gevolgen van de paspoort-affaire.

Racing Santander wil een uitspraak in de zaak die de degradatiekandidaat bij de Spaanse bond aanhangig heeft gemaakt. De zaak draait om het opstellen van twee Brazilianen door Las Palmas, dat het duel met 2-1 won. Santander heeft beroep aangetekend tegen de uitslag, omdat Las Palmas te veel buitenlanders opstelde. Dat bleek pas toen duidelijk werd dat twee Brazilianen op basis van valse paspoort als Europese speler geregistreerd stonden. Na het uitbreken van de paspoort-affaire werd het tweetal als speler van buiten de EU geregistreerd. In Spanje mogen maximaal twee spelers van buiten de EU worden opgesteld.

'We willen dat de stand wordt bevroren totdat een definitieve beslissing is genomen. Zo niet dan spelen we niet', stelde Santiago Diaz, die een meerderheid heeft in Santander. 'Iemand moet zeggen, genoeg is genoeg. In december heeft de FIFA aangeraden dat de nationale bonden hard optreden in de zaak van valse paspoorten. In sommige landen is dit gebeurd, in andere niet.'

Santander wil voorkomen dat pas na afloop van de competitie een uitspraak wordt gedaan, waarmee de definitieve rangschikking pas na rechtzaken wordt vastgesteld. In Spanje hebben Rayo Vallecano, Las Palmas, Real Oviedo en Espanyol gespeeld met te veel buitenlanders.

Bekijk hier al onze video's