Santander degradeert na tien jaar uit Primera División

Racing Santander zal volgend jaar niet uitkomen in de Primera División. Na de nederlaag tegen Real Sociedad viel het doek voor de Spaanse club. Levante deed goede zaken in de strijd om een ticket voor de Champions League.

Real Sociedad - Racing Santander 3-0Racing Santander is na een 2-0 nederlaag gedegradeerd uit de Primera División. Santander hield Sociedad in de eerste helft nog op 0-0, maar in de tweede helft moest het direct een treffer incasseren.

Antoine Griezmann was verantwoordelijk voor de openingstreffer. Twintig minuten voor tijd was handhaving ver weg voor de bezoekers, door een tweede doelpunt van Griezmann. Imanol Agirretxe bracht de degradant uiteindelijk de nekslag toe: 3-0.

Sociedad bivakkeert momenteel op de dertiende positie. Santander zal volgend seizoen na tien jaar weer uitkomen in de Liga Adelante.

Levante - Granada 3-1Dankzij een zege op Granada (3-1) is Levante dichter bij de voorronden van de Champions League gekomen. De ploeg bezet momenteel de vierde plaats.

Pas in de tweede helft kwam Levante tot scoren. Ex-PSV'er Arouna Koné was trefzeker, waardoor de Ivoriaan zijn meest productieve seizoen uit zijn carrière afwerkt met zeventien treffers. Odion Ighalo zette Granada vervolgens naast Levante, maar dankzij Xavier Torres en Valdo bleef de overwinning in eigen huis.

Levante staat, evenals Málaga, met 52 punten op de vierde plaats. Málaga speelt zondag tegen Valencia.

Overige duels:Getafe - Real Mallorca 1-3Espanyol - Sporting Gijón 0-3Villarreal - Osasuna 22.00 uur Foto: VI Images