Sanogo gaat het na Arsenal, Ajax, Toulouse en Huddersfield toch weer proberen

Reacties

Yaya Sanogo heeft zijn hoop op een succesvolle comeback in de voetballerij niet opgegeven. Het voormalig supertalent dat nooit opbloeide, gaat het bij een achtste club proberen. Hij strijkt ditmaal neer in Marokko.

Sanogo gaat het na Arsenal, Ajax, Toulouse en Huddersfield toch weer proberen
© Pro Shots

Sanogo werd op jonge leeftijd door Arsène Wenger weggeplukt bij AJ Auxerre, maar bij Arsenal brak de spits nooit door. Op zoek naar vorm en doelpunten werd hij verhuurd aan Crystal Palace, Charlton Athletic en ook Ajax probeerde het met de Fransman. In Amsterdam werd hij echter al snel omgedoopt tot Yaya Sanogoal.

In 2017, vier jaar na zijn transfer naar Arsenal, vertrok Sanogo definitief uit Londen. De spits loste zowaar iets van zijn belofte in door twaalf competitietreffers te maken voor Toulouse, maar ook de Franse club liet hem uiteindelijk transfervrij vertrekken.

Na een doelpuntloos avontuur in het Championship kan Sanogo zijn voetbalschoenen weer uit de kast trekken. Ruim een jaar na zijn laatste officiële wedstrijd sluit hij zo goed als zeker aan bij Raja Club Athletic, dat hem een tweejarig contract heeft voorgeschoteld. De club werd afgelopen seizoen tweede in Marokko.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.