Sancho vol onbegrip na straf voor illegaal kappersbezoek: 'Een lachertje'

Reacties

Jadon Sancho en Manuel Akanji hebben hun illegale kappersbezoek moeten bekopen met fikse boete. De twee spelers van Borussia Dortmund moeten naar verluidt tienduizend euro betalen.

Sancho vol onbegrip na straf voor illegaal kappersbezoek: 'Een lachertje'
© Pro Shots

Sancho reageert vol onbegrip op de straf die hem is opgelegd naar aanleiding van een veelbesproken bezoek van een kapper. 'Een lachertje, die DFL', zet de Engelse aanvaller op Twitter.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Sancho en Akanji lieten een sterrenkapper invliegen om hun haar te laten doen. Maar daarbij hielden ze zich niet aan de protocollen wat hygiëne betreft, zo werd duidelijk op hun sociale media-kanalen. Zo werden geen mondkapje gedragen.

Voor de Duitse profliga (DFL) was het bezoek aanleiding het tweetal te bestraffen. 'Het staat buiten kijf dat ook profs hun haren moeten kunnen laten knippen. Het moet wel gebeuren met in achtneming van de afspraken', aldus de verklaring over de sanctie. 'De spelers hebben het recht om binnen vijf dagen in beroep te gaan. De straffen zijn met nadruk niet voor de club, die geen schuld draagt.'

Borussia Dortmund had juist de mogelijkheid geboden om binnen de gestelde beperkingen de kapper te laten komen op het trainingscomplex. Sancho en Akaji wezen dat aanbod af, met de straf van naar verluidt tienduizend euro tot gevolg.

De vier andere spelers van Borussia Dortmund die ook gebruik maakten van de diensten van de sterrenkapper, onder wie Axel Witsel en Thorgan Hazard, ontlopen een straf. Er is geen bewijs in de vorm van foto's.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.