Chili heeft de belangrijke uitwedstrijd tegen Bolivia in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiereeks gewonnen. Alexis Sánchez was in de zware omstandigheden in La Paz de grote man aan Chileense zijde.

Bolivia
2 - 3
Chili
Chili

De wedstrijd op grote hoogte in Bolivia begon een halfuur later vanwege de zware regenval. Het veld was lastig bespeelbaar en dat maakte het ook niet zo verrassend dat het openingsdoelpunt uit een standaardsituatie viel. Sánchez mocht in de veertiende minuut aanleggen voor een vrije trap op zo'n 25 meter van het Boliviaanse doel. Hij koos voor een schot in plaats van voor een voorzet en leek daarmee doelman Carlos Lampe te verrassen. Laatstgenoemde zag er slecht uit bij het openingsdoelpunt.

Bolivia herstelde de schade na de goal van de aanvaller van Internazionale in de 37ste minuut. Marc Enoumba, aanvaller van het Boliviaanse Always Ready, zorgde voor de 1-1. Door die goal kwam een WK-ticket voor Chili wel erg in gevaar. De uitgangspositie was al niet best, met een zevende plaats na vijftien duels.

Door een slotoffensief vergrootte Chili zijn kansen in de zo spannende strijd in Zuid-Amerika echter enorm. Marcelino Núñez zorgde een kwartier voor het einde voor 1-2, waarna Sánchez met zijn tweede goal van de wedstrijd de marge verdubbelde (1-3). Bolivia deed nog wat terug via Marcelo Moreno (2-3), maar daar bleef het bij. Door de overwinning heeft Chili in ieder geval voor even weer evenveel punten als concurrent Uruguay. De eerste vier landen in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiereeks plaatsen zich rechtstreeks voor het eindtoernooi in Qatar. Voor de nummer vijf wacht een play-off tegen een land uit de Aziatische WK-kwalificatieserie.