Sánchez Flores vreest oude bekende De Gea

Reacties

Watford-manager Quique Sánchez Flores stelt een hartelijk weerzien met keeper David de Gea uit tot direct na de wedstrijd. De Spanjaarden hebben een gezamenlijk verleden bij Atlético Madrid en treffen elkaar zaterdag, als de promovendus tegen Manchester United speelt.

Sánchez Flores vreest oude bekende De Gea

Toen Sánchez Flores in oktober 2009 zijn entree maakte in Estadio Vicente Calderón, had De Gea net zijn eerste optreden in de hoofdmacht achter de rug. 'Hij was eigenlijk derde keeper, maar een maand na zijn debuut was hij mijn eerste keus. Wat hij liet zien tijdens trainingen was geweldig', aldus de coach in gesprek met ESPN. Later ontving de trainer een klokje van De Gea als dank voor het vertrouwen.

'Hij is erg veelzijdig en controleert het gebied rond zijn doel. Hij is niet alleen sterk op de doellijn, maar voelt zich ook comfortabel buiten zijn doelgebied. Voor mij is hij een van de beste drie keepers in de wereld. Ik heb veel over hem gesproken, maar het zal voor ons lastig worden hem te passeren', doelt Sánchez Flores op de wedstrijd tegen de nummer vier van de Premier League. Een reünie met zijn landgenoot stelt hij uit tot na het laatste fluitsignaal. 'Dat doe ik uit respect.'

Het lot van de Spaanse manager ligt tegen The Red Devils gedeeltelijk in handen van Heurelho Gomes, de keeper van de promovendus. De ex-PSV'er ging in de vorige competitiewedstrijd tegen Leicester City (2-1 verlies) opzichtig in de fout, maar geniet het vertrouwen van zijn trainer. 'Ik vertelde hem na het duel dat ik meer van hem hield dan ooit tevoren. Hij weet dat fouten bij het voetbal horen en hij is bezig aan een geweldig seizoen.'

Heurelho Gomes ging bij de eerste treffer van Leicester niet vrijuit en ook aan de tweede tegengoal ging een fout van de Braziliaan vooraf. De keeper haalde Jamie Vardy onderuit, waarna een strafschop volgde.
Heurelho Gomes ging bij de eerste treffer van Leicester niet vrijuit en ook aan de tweede tegengoal ging een fout van de Braziliaan vooraf. De keeper haalde Jamie Vardy onderuit, waarna een strafschop volgde.

Watford kent als nummer elf van de Premier League een uitstekende start, maar Sánchez Flores beseft dat de komende wedstrijd op Vicarage Road niet makkelijk zal worden. Hij kijkt met bewondering naar het werk van Louis van Gaal. 'Ze zijn geweldig in balbezit. Van Gaal is bezig aan een proces en focust zich momenteel op de beginselen van de speelwijze.'

'Hun eerste prioriteit is het behouden van de bal, maar dat vind ik niet saai. Het volgende hoofdstuk van het proces is aanvallen en agressief zijn in de laatste fase. Die agressie hebben ze momenteel nog niet, maar ze zijn wel effectief', waarschuwt de coach zijn selectie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.