Sampdoria vergroot de zorgen van stadgenoot Genoa

Voor Genoa kwam de 3-1 nederlaag dubbel zo hard aan. Niet alleen heette de tegenstander namelijk rivaal Sampdoria, maar ook bleef de rode lantaarn in handen.

Cesare Bovo (foto) zal ongetwijfeld editie nummer 105 van de Derby della Lanterna niet snel vergeten. De verdediger van Genoa werkte in de 36ste minuut de bal zeer schlemielig in het eigen doel, nadat keeper Sebastien Frey de inzet van Mauro Icardi nog had gekeerd. In de rust mocht hij in de kleedkamer achterblijven.

Het eigen doelpunt bleek doorslaggevend voor de uitkomst van de stadsderby. Sampdoria was na ruim een kwartier op een 1-0 voorsprong gekomen via Andrea Poli, diens eerste treffer in vijf seizoenen Serie A. De marge van twee treffers was voldoende voor Sampdoria. Doelman Sergio Romero moest alleen een antwoord schuldig blijven op een inzet van Ciro Immobile.

In de slotfase besliste Icardi de wedstrijd door de 3-1 te maken. Sampdoria verschafte zich met de zege enige lucht in de strijd om handhaving. Want tijdens Derby della Lanterna stond niet alleen de eer van Genua op het spel, maar was ook het resultaat van groot belang in de strijd tegen degradatie. Genoa blijft door de nederlaag laatste, terwijl Sampdoria een sprong maakte naar de veertiende plaats. Foto: VI Images