Sampdoria doet mee aan stoelendans en gunt Di Francesco kans op revanche

Reacties

Eusebio Di Francesco heeft een nieuwe baan. De afgelopen seizoen bij AS Roma ontslagen trainer staat met ingang van komend seizoen voor de groep bij Sampdoria. Daar is hij de opvolger van de naar AC Milan vertrokken Marco Giampaolo.

Sampdoria doet mee aan stoelendans en gunt Di Francesco kans op revanche

Di Francesco had als speler een aardige loopbaan bij Empoli, Lucchese, Piacenza, AS Roma, Ancona en Perugia. Bovendien speelde hij elf interlands voor Italië. Als trainer kwam hij in de spotlights te staan door zijn goede prestaties bij Sassuolo, waarmee hij in 2013 voor het eerst in de historie naar de Serie A promoveerde. Hij werd in januari 2014 vervolgens ontslagen, om twee maanden later doodleuk weer te worden aangesteld. De resultaten verbeterden niet na zijn vertrek, waardoor de club besloot om Di Francesco terug te halen.

Hij bewerkstelligde daarop knap handhaving met het bescheiden clubje, in de jaren die volgden plaatste Sassuolo zich onder meer een keer voor de Europa League. Die in het oog springende resultaten waren voor AS Roma genoeg om hem in de zomer van 2017 een kans te geven in het Stadio Olimpico. Na een derde plaats in 2017/18 verliep het afgelopen jaar ronduit slecht.

Nadat AS Roma in het toernooi om de Coppa Italia met 7-1 verloor bij Fiorentina, FC Porto te sterk was in de achtste finale van de Champions League en de club op een teleurstellende vijfde plek in de Serie A stond, werd Di Francesco in maart 2019 op straat gezet door de werkgever van Justin Kluivert en Rick Karsdorp. Bij Sampdoria krijgt hij nu dus kans op revanche, waarmee hij de vervanger is van Giampaolo. Die is bij AC Milan de opvolger van Gennaro Gattuso.

Sowieso is er in Italiaanse (sub)top sprake van een stoelendans op de trainersposities. Van de tien clubs in het linkerrijtje van de Serie A van afgelopen seizoen, begint de helft komend seizoen met een nieuwe trainer aan het roer. Bij Juventus is Massimiliano Allegri vervangen door Maurizio Sarri, bij Internazionale is Antonio Conte de nieuwe trainer, Paolo Fonseca gaat aan de slag bij AS Roma, terwijl Giampaolo dus bij AC Milan gaat werken en ook Sampdoria in Di Francesco dus een nieuwe trainer heeft.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.