Samenvattingen: PSV langs VVV, Ajax uitgeschakeld na penalty's

Reacties

Donderdagavond sluiten VVSB, Roda JC Kerkrade, Feyenoord en Heracles Almelo het midweekse bekerprogramma af. Bekijk hieronder de samenvattingen van de overige zes duels in de achtste finales van de strijd om de KNVB-beker.

Samenvattingen: PSV langs VVV, Ajax uitgeschakeld na penalty's

PSV - VVV-Venlo
PSV had woensdagavond in eigen huis een tegenvaller in de vorm van een Venlose openingsgoal nodig om los te komen. Daarna speelden de Eindhovenaren zich vrij eenvoudig naar de kwartfinale met een ruime zege.

De samenvatting van PSV - VVV-Venlo.

Fortuna Sittard - AZ
Een bizarre ontknoping leverde AZ alsnog een ticket voor de kwartfinales van het toernooi op bij het bezoek aan Fortuna Sittard, dat een voorsprong uit handen gaf tegen de Alkmaarders.

Samenvatting Fortuna Sittard - AZ

FC Twente - Ajax
Ajax liep woensdagavond een flinke klap op in Enschede, waar FC Twente te sterk was na een strafschoppenserie. Oussama Assaidi, die de thuisploeg vlak voor het einde van de reguliere speeltijd langszij zette, en doelman Joël Drommel groeiden uit tot de Twentse helden.

Samenvatting FC Twente - Ajax

PEC Zwolle - NEC 
Dé Eredivisie-verrassing tegen de ploeg die niets anders wil dan kampioen worden in de Jupiler League dit seizoen. Het leverde dinsdag een vermakelijke wedstrijd op, met de Zwollenaren die als winnaar uit de bus kwamen. Wél miste PEC opnieuw een penalty, wat na afloop voor een hilarisch interview van aanvoerder Bram van Polen zorgde.

De samenvatting van het KNVB-bekerduel tussen PEC Zwolle en NEC.

Willem II - RKC Waalwijk
De Tilburgers traden dinsdag in het Koning Willem II Stadion aan voor de eerste Brabantse derby met RKC Waalwijk sinds jaren. De uitploeg komt sinds het seizoen 2015/16 weer uit in de Jupiler League, de Tricolores juist op het hoogste niveau. Het leverde een schouwspel op zonder problemen voor Willem II, dat simpel doorging naar de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi.

De samenvatting van de Brabantse derby.

SC Cambuur - GVVV 
Een stunt zat er niet in voor de amateurs van GVVV dinsdagavond. De ploeg uit Veenendaal kon de stijgende lijn die SC Cambuur heeft ingezet onder interim-trainer Sipke Hulshoff niet stoppen. In Leeuwarden was de thuisploeg te sterk door drie keer te scoren.

De samenvatting van SC Cambuur - GVVV.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.