Salah schiet Liverpool op karakteristieke wijze naar koppositie

Reacties

Liverpool is de nieuwe koploper van de Premier League. The Reds waren zaterdagavond in eigen huis met 1-0 te sterk voor Brighton & Hove Albion.

Salah schiet Liverpool op karakteristieke wijze naar koppositie

Manager Jürgen Klopp had opnieuw basisplaatsen ingeruimd voor Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk. Bij Brighton startte Davy Pröpper. Jürgen Locadia en Alireza Jahanbakhsh vielen een kwartier voor tijd in. De bezoekers stuntten vorige week door Manchester United met 3-2 te verslaan, maar hadden op Anfield weinig in te brengen.

Liverpool domineerde in eigen huis en kreeg kansen via Roberto Firmino en Trent Alexander-Arnold, die een vrije trap tegen de lat schoot. In de 23ste minuut nam de ploeg van Klopp de leiding. Firmino bediende Mohamed Salah, die de bal vanaf de rand van het strafschopgebied via de vingertoppen van doelman Matthew Ryan op karakteristieke wijze met zijn linkerbeen in de verre hoek krulde.

Die voorsprong verschafte Liverpool wat lucht, maar veranderde niets aan de speelwijze van Brighton. De gasten probeerden de marge op één te houden en te gokken op de counter. Daar kwamen The Seagulls echter maar weinig aan toe. Liverpool had ruim zeventig procent balbezit en bleef Ryan op de proef stellen, maar de Australiër hield zijn doel verder schoon.

Door de zege op Brighton komt Liverpool op negen punten uit drie Premier League-duels. The Reds, die dit seizoen nog geen doelpunt geïncasseerd hebben, gaan Manchester City en AFC Bournemouth (beide zeven punten) voorbij.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.