Salah blijft maar scoren op Anfield, Brighton verslikt zich in promovendus

Met Virgil van Dijk en Cody Gakpo in de basis heeft Liverpool zondag overtuigend afgerekend met Brentford. Dankzij doelpunten van Mohamed Salah (2) en Diogo Jota klimmen The Reds over Tottenham Hotspur en Arsenal naar plek twee in de Premier League. Brighton & Hove Albion kon de uitzege op Ajax in eigen land geen vervolg geven.

Liverpool
Liverpool
3 - 0
Brentford
Brentford

Misschien wel de opvallendste man aan de zijde van Liverpool zou uiteindelijk niet op het scorebord komen. Darwin Nuñéz passeerde doelman Mark Flekken twee keer voor rust, maar zag beide doelpunten vanwege buitenspel worden afgekeurd door de VAR. De Uruguayaan was alsnog betrokken bij de openingstreffer. Vijf minuten voor rust bediende hij Salah (bekijk de doelpunten hieronder).

Een bekende combinatie, want bij alle zeven assists van Núñez in de Premier League was zijn Egyptische collega de afmaker. Salah liet bovendien een mooie statistiek noteren. De 31-jarige aanvaller is pas de vierde speler in de historie van de Premier League (en de eerste van Liverpool) die in de eerste zes thuiswedstrijden van het seizoen tot scoren kwam.

Salah doet het opnieuw
Ook de tweede treffer kwam op naam van Salah. Liverpool mocht van geluk spreken dat het op dat moment nog met elf spelers op het veld stond, want de VAR spaarde Wataru Endo na een spijkerharde tackle. Diogo Jota zorgde een kwartier voor tijd voor het slotakkoord. Gakpo werd in de 84ste minuut gewisseld en lijkt helemaal fit voor de aanstaande interlandperiode van het Nederlands elftal.

Sheffield United

Bij Brighton & Hove Albion begon Kaoru Mitoma op de bank. Manager Roberto De Zerbi dacht het ook zonder zijn Japanse ster te kunnen. Daar had het lange tijd ook alle schijn van. Simon Adingra, die donderdag ook tegen Ajax scoorde, bezorgde Brighton een vroege voorsprong. De rode kaart van Mahmoud Dahoud vormde twintig minuten voor tijd het kantelpunt.

Sheffield United nam het initiatief en kwam via een eigen doelpunt van Adam Webster langszij. Daar bleef het aan de zuidkust van Engeland bij. Bij Brighton speelde Jan Paul van Hecke de hele wedstrijd en viel Joël Veltman in. Bij Sheffield maakte Gustavo Hamer de negentig minuten vol.

Aston Villa
Aston Villa
3 - 1
Fulham
Fulham

Aston Villa blijft het goed doen in de Premier League. Fulham maakte het The Villans minder moeilijk dan AZ, dat donderdag in de Conference League nipt onderuitging in Birmingham. Antonee Robinson (eigen doelpunt) en John McGinn zorgden ervoor dat Villa met een comfortabel gevoel de rust in ging. Na de pauze ook Ollie Watkins zijn doelpuntje mee. Raúl Giménez deed nog wat terug namens Fulham, maar verder dan dat kwamen de bezoekers niet. Kenny Tete zat voor het eerst sinds zijn liesblessure weer bij de selectie, maar moet nog wachten op zijn rentree.

West Ham United
3 - 2
Nottingham Forest

In het Olympisch Stadion in Londen schoot het duel tussen West Ham United en Nottingham Forest alle kanten op. Lucas Paquetá bezorgde de thuisploeg en vroege voorsprong, maar Taiwo Awoniyi en Anthony Elanga draaiden het duel om. Via Jarrod Bowen kwam West Ham halverwege de tweede helft weer op gelijke hoogte. Beide clubs hoopten in de slotfase op een late overwinning. Het was West Ham dat uiteindelijk doorpakte. Tomas Soucek kroonde zich twee minuten voor tijd tot matchwinner (3-2).