Salah begint jacht op WK-ticket met evenaring van Liverpool-prestatie

Reacties

Egypte is donderdagavond overtuigend begonnen op weg naar het WK 2026. Mohamed Salah zette met een primeur zijn handtekening onder de klinkende zege op Djibouti. Nooit eerder scoorde de steraanvaller van Liverpool vier keer in een interland.

Salah begint jacht op WK-ticket met evenaring van Liverpool-prestatie
© Pro Shots
Egypte
Egypte
6 - 0
Djibouti
Djibouti

Salah scoorde in Premier League ooit al wel vier keer, in maart 2018 tegen Watford (5-0). In meer dan negentig interlands voor Egypte had de 31-jarige linkspoot meer dan tien jaar geleden al wel eens een hattrick gemaakt in het WK-kwalificatieduel met Zimbabwe, vier keer scoren in één duel was de sterspeler van Egypte nog niet gelukt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tot donderdagavond dus. Salah opende tegen Djibouti al na zeventien minuten de score uit een voorzet van FC Nantes-aanvaller Mostafa Mohamed en verdubbelde de marge vijf minuten later door een penalty overtuigend binnen te schieten. Vlak na rust had Salah zijn hattrick te pakken en in de 69ste minuut schoot hij voor de vierde keer raak.

Omdat ook collega-aanvallers Mohamed en Trézéguet nog scoorden, kende Egypte een heel gemakkelijke start van de kwalificatiereeks voor het WK 2026 in Amerika, Canada en Mexico, dat 48 deelnemers telt. De negen groepswinnaars in de Afrikaanse zone plaatsen zich rechtstreeks voor het toernooi, via de play-offs valt én ticket te verdienen.

WK Kwalificatie Afrika

Stand Groepsfase Groep A WK Kwalificatie Afrika 2026 Canada/Mexico/USA

Afrika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Egypte
2
2
0
0
8-0
+8
6
2
Burkina Faso
2
1
1
0
4-1
+3
4
3
Guinee-Bissau
2
1
1
0
2-1
+1
4
4
Sierra Leone
2
0
1
1
0-2
-2
1
5
Ethiopië
2
0
1
1
0-3
-3
1
6
Djibouti
2
0
0
2
0-7
-7
0
* Actueel tot en met 5 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Mohamed Salah
Meer over Mohamed Salah
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.