Rutten: 'Zuur dat je in slotseconde tegentreffer krijgt'

PSV mocht donderdagavond nog even ruiken aan de halve finale van de Europa League. Met een vroege 2-0 voorsprong leek de ploeg van trainer Fred Rutten in het thuisduel met Benfica op koers de 4-1 uitnederlaag goed te maken. Die poging strandde door een mentale dreun vlak voor rust. Een en ander tot verdriet van de oefenmeester.

'Als ik kijk naar eerste fase van de wedstrijd, konden we heel moeilijk onze vrije man vinden', analyseert Rutten (foto) op de clubwebsite. 'Het ging allemaal wat stroef. Daarna kwamen we wat beter in ons spel, je zag dat we heel goed konden voetballen. We kwamen ook op 2-0 door twee uitstekende goals.'

Het voor PSV fatale moment kwam in de allerlaatste seconden van de eerste helft. Na mistasten van doelman Andreas Isaksson schoot Luisão de Eindhovense hoop aan diggelen.

Rutten: 'Het is heel erg zuur dat je in de slotseconden nog een tegentreffer krijgt. Het geeft hen een enorme boost en wij kregen een teleurstelling te verwerken. Maar als je zag hoe we met jonge jongens de strijd leverden, dat was heel positief. Uiteindelijk heeft de doortastendheid van de tegenstander het verschil gemaakt in twee wedstrijden.'

Lang heeft PSV niet om bij de teleurstelling stil te staan. Zondag wacht in Almelo alweer het de laatste weken goed presterende Heracles. In de titelrace mag de formatie van Rutten geen steekje laten vallen. De achterstand op FC Twente, dat donderdagavond ook zij Waterloo vond in de kwartfinale van de Europa League, bedraagt twee punten. Ajax moet een punt zien goed te maken op de Eindhovenaren. Foto: VI Images