Rutten zorgt met kritiek op clubicoon voor onrust bij Anderlecht

Reacties

Fred Rutten boekte zondag zijn eerste succesje door zich met Anderlecht te verzekeren van een plek in de play-offs om de Belgische titel. Tegelijkertijd heeft de Nederlandse trainer met zijn kritiek aan het adres van clubicoon Pär Zetterberg ook voor onrust gezorgd.

Rutten zorgt met kritiek op clubicoon voor onrust bij Anderlecht

De Zweedse oud-speler van Anderlecht, die sinds enkele maanden een vrije rol heeft binnen de club als verbindingsman tussen de technische staf en het bestuur, was onlangs kritisch op het het zeventienjarige toptalent Yari Verschaeren, onder Rutten de laatste weken zeker van een basisplaats. Zetterberg overlaadde de Belgische middenvelder in een interview met Voetbalmagazine met lof, maar gaf hem wel mee wat vaker de lange bal te hanteren en wat meer 'met het hoofd omhoog te lopen'.

Rutten ergerde zich aan die uitspraken, zo maakte hij zondagavond duidelijk op zijn persconferentie. 'Ik vind helemaal níét dat Yari meer de lange bal moet hanteren. Ik begrijp niet dat iemand van de club zoiets in de media brengt. Zetterberg mag een mening hebben, maar hij moet tegenover de buitenwereld zwijgen. Het is ongepast om langs deze weg spelers raad te geven, en al zeker aan een toptalent. Dat soort voetballers vindt uit zichzelf wel de weg naar de top.'

Het Anderlecht-bestuur, met directeur Michael Verschueren en voorzitter Marc Coucke, zag geen kwaad in de teksten van Zetterberg en verbaasde zich dan ook over de uitspraken van Rutten. Volgens Het Nieuwsblad wil de clubleiding de twee weer op dezelfde lijn krijgen middels een goed gesprek. Bij Anderlecht twijfelen ze er naar verluidt niet aan dat dit lukt, maar de Belgische krant schrijft in een analyse dat het lang niet zeker is of Rutten ook na dit seizoen nog werkzaam is bij Anderlecht.

Onlangs deed de onduidelijke rol van Zetterberg ook al stof opwaaien in Belgische media. De Zweed zat tijdens de duels met Club Brugge en SC Lokeren niet meer op de bank naast Rutten, waar dat eerder nog wel het geval was. Aanvankelijk deden er berichten de ronde dat de Nederlandse coach daar op had aangedrongen, maar volgens Zetterberg kwam dat besluit van hemzelf. Doordeweeks staat de voormalige middenvelder, die als cultuurbewaker geldt, wel langs het trainingsveld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.