Potentiële Bayern-uitdagers Borussia Dortmund, RB Leipzig en Bayer Leverkusen hebben op de tweede speeldag direct punten laten liggen. Promovendi Arminia Bielefeld en VfB Stuttgart boekten hun eerste zege van het seizoen.

FC Augsburg
FC Augsburg
2 - 0
Borussia Dortmund

Dortmund begon het nieuwe Bundesliga-seizoen nog overtuigend met een 3-0 overwinning op Borussia Mönchengladbach en het duel met Augsburg, dat vorig seizoen nog vijftiende werd, mocht op papier geen grote problemen opleveren. Het elftal van Lucien Favre bleek echter opnieuw wisselvallig. Dortmund had wel een overwicht in Augsburg, maar speelde in een te laag tempo om de thuisploeg echt pijn te doen. En bij de enige doelpoging van het Augsburg van Jeffrey Gouweleeuw in de eerste helft ging het direct mis voor de bezoekers. Felix Uduokhai kopte van dichtbij raak uit een vrije trap, waarbij doelman Roman Bürki naliet uit te komen.

Net als voor rust had Dortmund in de tweede helft ruim zeventig procent balbezit. Opnieuw lukte het niet erg dreigend te worden. Erling Haaland en Jadon Sancho speelden ongelukkig en zagen Augsburg in de 54ste minuut de marge verdubbelen uit een counter. Michael Gregoritsch gaf de bal perfect mee aan Daniel Caligiuri en de ex-speler van Schalke deed Dortmund pijn met de 2-0. Favre probeerde met het inbrengen van Marco Reus, Julian Brandt en Real Madrid-huurling Reinier nog voor impulsen te zorgen, maar dat was tevergeefs. Zo dreigt Dortmund al vroeg in het seizoen in de achtervolging te moeten bij de strijd met Bayern München, dat zondag op bezoek gaat bij 1899 Hoffenheim.

Bayer Leverkusen
1 - 1
RB Leipzig
RB Leipzig

Uit Leverkusen kwam er zaterdagmiddag nog meer goed nieuws voor de Duitse kampioen, die twee potentiële uitdagers punten zag morsen in een onderling duel. De nummers vijf en drie van vorig seizoen zorgden voor een vermakelijke wedstrijd, waarbij de neutrale toeschouwer de winnaar was. De goals waren namelijk prachtig, te beginnen met die van Emil Forsberg. De Leipzig-aanvaller versnelde en maakte met een schijnbeweging ruimte voor het schot, waarna hij de bal in de hoog in de korte hoek voorbij doelman Lukas Hradecky roste: 0-1.

Leverkusen maakte in de twintigste minuut al gelijk via Kerem Demirbay, die de bal vanaf ruim twintig meter over doelman Peter Gulacsi heen en het schot ging via de onderkant van de lat binnen. De ploeg van Peter Bosz kreeg daarna de nodige kansen, maar het gemis van de naar Chelsea vertrokken Kai Havertz deed zich voelen in de buurt van het Leipzig-doel. Patrik Schick leek nog even te scoren bij zijn basisdebuut, maar de treffer van de Leverkusen-aankoop werd afgekeurd vanwege buitenspel. Zo bleef het 1-1 bij Leverkusen tegen Leipzig, waar voormalig FC Groningen-spits Alexander Sørloth als invaller debuteerde.

FSV Mainz 05
1 - 4
VfB Stuttgart

FSV Mainz 05 beleefde een onrustige week, waarin de spelers in staking gingen als protest tegen de op non-actief gestelde teamgenoot Adam Szalai. Tegen VfB Stuttgart leverden ze na dertien minuten een volgend signaal af. Mede dankzij het voorbereidende werk van Jean-Paul Boëtius maakte Robin Quaison met het hoofd de 1-0. Het bleek allerminst de opmaat voor een overwinning. VfB Stuttgart, dat vorige week was begonnen met een nederlaag, stond na ruim een uur op voorsprong. Silas Wamangituka en Daniel Didavi draaiden de wedstrijd in Mainz, waar Mateo Klimowicz en Sasa Kalajdzic het leed van de gastheren vergrootten.

Borussia Mönchengladbach
1 - 1
Union Berlin

Borussia Mönchengladbach heeft zich niet hersteld van de valse competitiestart. Die Fohlen liet de 3-0 nederlaag bij Borussia Dortmund volgen door een gelijkspel tegen Union Berlin. Marcus Thuram brak kort na rust de ban met een rake kopbal. De Berlijnse gasten, waar Sheraldo Becker in de basis begon, voorkwamen met een late treffer de tweede nederlaag van het seizoen. Nico Schlotterbeck kopte in de 79ste minuut de 1-1 op het scorebord.

Arminia Bielefeld
1 - 0
1. FC Köln
1. FC Köln

Arminia Bielefeld begon vorige week de rentree op het hoogste niveau met een positief resultaat tegen Eintracht Frankfurt (1-1). De eerste thuiswedstrijd na elf jaar absentie leverde een nog mooier succes op voor Mike van der Hoorn en co. Jóan Símun Edmundsson werd de matchwinner tegen 1. FC Köln. Voor de aanvallende middenvelder was er meer reden voor een feestje; hij was de eerste doelpuntenmaker uit de Faeröer.