Rummenigge looft ontwikkeling Zirkzee: 'Altijd belangrijke goals gemaakt bij ons'

Reacties

Karl-Heinz Rummenigge, ​rvc-lid bij Bayern München, is blij met de ontwikkeling van Joshua Zirkzee. De Nederlander maakte in de zomer van 2022 voor 8,5 miljoen euro de overstap van Bayern naar Bologna en is in Italië bezig aan een uitstekend tweede seizoen.

Rummenigge looft ontwikkeling Zirkzee: 'Altijd belangrijke goals gemaakt bij ons'
© Pro Shots

In een interview met Gazzetta dello Sport heeft Rummenigge lovende woorden over voor zijn oud-speler. 'Ik herinner me mijn laatste jaar als voorzitter nog. Hij speelde goed en elke keer als de trainer hem op het veld zette, maakte hij beslissende doelpunten.'

'Maar hij maakte niet alleen de vierde of vijfde goal. Hij heeft echt wedstrijden voor ons gewonnen. Ik ben blij dat het goed met hem gaat, dat verdient hij. Zijn pech bij ons was dat hij Lewandowski voor zich had. Of Bayern hem terughaalt is geheel aan technisch directeur Max Eberl. Ik wil me niet bemoeien met zijn werk. Het hangt ook af van de markt.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Naar verluidt zit er een terugkoopclausule van rond de 40 miljoen euro in het contract van Zirkzee. Voordat de Nederlander vertrok uit Duitsland, gaf de toenmalige sportdirecteur – Hasan Salihamidzic – al aan hem niet uit het oog te willen verliezen.

'We hebben die terugkoopclausule in het contract gezet, omdat Joshua een zeer interessante speler voor ons blijft. We zullen zijn ontwikkeling in Bologna serieus in de gaten houden', klonk het toen. Bayern zag Zirkzee dit seizoen in de Serie A al tien keer het net vinden, maar het blijft afwachten of we de geboren Schiedammer ooit terugzien in München.

Serie A

Stand Serie A 2023/2024

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
35
28
5
2
81-19
+62
89
2
AC Milan
35
21
8
6
67-42
+25
71
3
Juventus
35
18
12
5
48-27
+21
66
4
Bologna
35
17
13
5
49-27
+22
64
* Actueel tot en met 9 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer J. Zirkzee
Meer over J. Zirkzee
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.