Rulli haalt herinneringen op aan hoofdrol in Europa League-finale

Reacties

Ajax heeft volop Europa League-ervaring in huis, ook na het vertrek van Lucas Ocampos (winnaar in 2020). Calvin Bassey verloor vorig jaar de finale met Rangers, doelman Gerónimo Rulli won het toernooi in 2021 met Villarreal. Daags voor de Europa League-wedstrijd tegen Union Berlin rakelt de Argentijnse keeper herinneringen op.

Rulli haalt herinneringen op aan hoofdrol in Europa League-finale
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 0
Union Berlin
Union Berlin

'Dat was een van de bijzonderste momenten in mijn carrière, samen met de WK-zege met Argentinië. Het was in het coronajaar, pas in de finale was er publiek bij, ik denk tienduizend mensen. Het is een heel mooi toernooi om in te spelen. Hoe verder je komt, hoe interessanter het wordt. Dit jaar wordt het moeilijker dan ooit, want er spelen echt grote clubs mee', aldus Rulli op de website van Ajax.

Rulli speelde een hoofdrol in die finale tegen Manchester United, die beslist werd na een ellenlange strafschoppenreeks. Alle twintig veldspelers hadden gescoord: tijd dus voor de keepers. Rulli scoorde en stopte daarna de poging van zijn collega-doelman David De Gea, waarmee hij zijn ploeg de trofee schonk.

'Ik had nooit getraind op het nemen van een penalty. Op dat moment nam ik hem met alles dat ik had, maar ik hoop niet dat het ooit nog zover komt. En daarnaar moest ik er nog eentje stoppen. Ik denk dat het zo was voorbestemd. Villarreal tegen Manchester United: een club uit een stadje tegen een wereldwijde gigant. Die herinnering is heel levendig. Ik ben heel dankbaar dat ik dat heb mogen meemaken met mijn ploeggenoten, die nu vrienden zijn.'

Donderdag wacht dus de eerste horde op jacht naar een nieuwe eindzege in dit toernooi, Rulli ziet het zonnig in. 'Ja, ik heb er vertrouwen in. Ik zie hoe we trainen, belangrijker: ik zie hoe de sfeer in de kleedkamer is. Ik hoop dat de fans het merken en dat we dat kunnen tonen op het veld. Hopelijk helpen de supporters ons donderdag aan de overwinning.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.