Ruiter in beeld bij AZ en Premier League-clubs

Reacties

AZ heeft bij FC Utrecht geïnformeerd naar de mogelijkheid om Robbin Ruiter op termijn over te nemen. De 26-jarige doelman heeft echter nog een langlopend contract en kan op interesse rekenen uit de Premier League.

Ruiter in beeld bij AZ en Premier League-clubs

Ruiter maakt indruk sinds hij in de zomer 2012 vanuit Volendam neerstreek in de Domstad en geldt in Alkmaar daardoor als mogelijke opvolger van Esteban. De huidige eerste keeper van AZ heeft nog een contract voor anderhalf jaar en heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij de Eredivisie als een springplank naar een Europese topcompetitie ziet.

Omdat ook het contract van zowel Yves De Winter (2015) als Erik Heijblok (2014) binnen afzienbare termijn afloopt zou de komst van Ruiter de Alkmaarders goed uitkomen. De vraag is wel of dat alles financieel haalbaar is.

Ruiter heeft nog een contract tot medio 2016 en FC Utrecht is door de injectie van 27 miljoen euro door clubeigenaar Frans van Seumeren uit de schulden. Bovendien stijgt zijn vraagprijs ook doordat er kapers uit de Premier League op de kust zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.