Ruime winst Benfica, Genk pakt punt zonder zieke Been

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Benfica heeft zondagavond met Ola John in de basis een eenvoudige overwinning geboekt op Paços de Ferreira • In eigen huis won de ploeg van trainer Jorge Jesus met 3-0 • Doelpuntenmakers in Estádio da Luz waren Enzo Pérez, Oscar Cardozo en Eduardo Salvio • Benfica bezet na twintig speelronden de tweede plaats met hetzelfde aantal punten als koploper FC Porto • Op basis van doelsaldo bezet Porto de eerste plaats • • RC Genk heeft zonder de door griep afwezige trainer Mario Been een punt gepakt op bezoek bij Standard Luik • Ook Glynor Plet kon zijn basisplaats op Sclessin niet bekronen met een doelpunt en werd na 56 minuten naar de kant gehaald door assistent Pierre Denier • Na de rode kaart van invaller George Tucudean speelde Standard nog zes minuten met tien man, maar het bleef bij 0-0 • Genk is derde met 49 punten, Standard staat vierde en heeft er twee minder • • Fenerbahçe heeft de thuiswedstrijd tegen Kasimpasa op de valreep met 3-1 gewonnen • Met Dirk Kuijt in de basis keek Fener al vanaf de tweede minuut tegen een achterstand aan door een benutte penalty van Kalu Uche • Na een uur maakte Pierre Webó gelijk, waarna de van Atlético Madrid teruggekeerde Emre Belözoglu in de laatste minuut van de officiële speeltijd raak schoot vanaf de strafschopstip • Vijf minuten in blessuretijd maakte invaller Moussa Sow er nog 3-1 van • Fenerbahçe behoudt de tweede plaats • Koploper en aartsrivaal Galatasaray heeft drie punten meer met nog een wedstrijd tegoed •

Sjoerd Ars was van grote waarde voor zijn huidige werkgever Konyaspor • De voormalige aanvaller van PEC Zwolle bepaalde in het competitieduel met Göztepe Izmir de eindstand door de 2-0 aan te tekenen • Ars bezet met zijn club de negende plaats in de Turkse Tweede klasse • Celtic heeft in speelronde 28 van de Schotse Premier League geen fout gemaakt • Op Celtic Park was het heer en meester en versloeg het Dundee FC eenvoudig met 5-0 • Doelpuntenmakers namens Celtic waren Joe Ledley (2 treffers), James Forrest, Dylan McGeough en Gary Hooper • The Hoops staan fier aan kop in Schotland, met maar liefst 21 punten voorsprong op achtervolger Inverness CT • Olympique Lyon heeft een overwinning geboekt ten koste van Lorient • Lyon kwam in eigen huis op achterstand door een treffer van Jeremie Aliadière, maar herpakte zich knap door met 3-1 te winnen • Doelpuntenmakers namens de Franse topclub waren Lisandro López, Rachid Ghezzal en Arnold Mvuemba • Lyon komt door de winstpartij op gelijke hoogte met koploper Paris Saint-Germain, dat later deze zondag aantreedt tegen Olympique Marseille • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.