Rosicky baalt van contractverlenging bij Arsenal

Reacties

Tomás Rosicky is pissig over het feit dat Arsenal de optie in zijn aflopende contract gelicht heeft. Daardoor ligt de Tsjechische middenvelder nu tot 2016 vast in Londen.

Rosicky baalt van contractverlenging bij Arsenal

De beslissing van Arsenal om zijn verbintenis te verlengen kwam als een klap aan bij Rosicky. De 34-jarige Tsjech was namelijk van plan transfervrij een nieuwe club te zoeken, omdat hij de laatste jaren van zijn loopbaan veelvuldig wil voetballen. Dat lijkt er bij Arsenal niet van te komen.

'Sinds Arsène Wenger (manager Arsenal, red.) vorige maand de optie heeft gelicht, heb ik geen minuut meer gespeeld. Ik heb niet eens meer op de bank gezeten bij Arsenal. Ik sta er nu om te lachen, maar grappig is het natuurlijk niet', aldus Rosicky tegen Tsjechische media.

Frustrerend
'Ik ben een professional en moet vechten voor mijn plek, maar dit is heel frustrerend voor me', vervolgde de ex-speler van Borussia Dortmund. 'Ik moet me in de voorbereiding van het nieuwe seizoen nu weer bij Arsenal melden. Verder kan ik op dit moment niet plannen.'

Toen Rosicky in 2006 van Borussia Dortmund naar Arsenal vertrok, gold hij als een van de beste middenvelders van Europa. Door blessures en hevigere concurrentie is hij in Noord-Londen echter nooit een vaste basisspeler geworden. Het afgelopen seizoen begon hij slechts vijf competitieduels in de basis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.