Rosenborg BK behoudt voorsprong na zege

De Noorse koploper Rosenborg BK heeft haar voorsprong op de concurrentie dankzij een zege op Moss FK weten te behouden. De ploeg uit Trondheim won met 2-0 en staat zodoende nog altijd drie punten voor op SFK Lyn en vijf op Molde FK.

De zege op laagvlieger Moss kwam uiterst moeizaam tot stand. Bijna veertienduizend toeschouwers zagen de thuisploeg weliswaar domineren, maar het krachtsverschil werd niet in doelpunten uitgedrukt. Pas in de slotfase brak aanvaller Frode Johnsen de ban met de bevrijdende 1-0. Kort daarna tekende routinier Roar Strand voor de tweede treffer.

Lillestrøm SK, vorig jaar nog knap tweede in de eindrangschikking, deed goede zaken in de strijd tegen degradatie. De ploeg uit Zuid-Noorwegen boekte een monsterzege op hekkensluiter IK Start: 7-0. De IJslander Rikhardur Dadason was de grote uitblinker met drie doelpunten.

SK Brann, in potentie al jarenlang een titelkandidaat, blameerde zich tegen het nietige Sogndal IL. De ambitieuze ploeg verloor met 3-2 en bezet nu de twaalfde plaats op de ranglijst, een dieptepunt in het toch al kwakkelende seizoen van de West-Noorse club.

Bekijk hier al onze video's