Rooney mag ondanks 21 punten aftrek blijven hopen na uitstellen Fulham-feest

Reacties

Op bezoek bij degradatiekandidaat Derby County had Fulham promotie naar de Premier League af kunnen dwingen, maar het ging vrijdagavond fout in het Pride Park Stadium. Manager Wayne Rooney hield met Derby de piepkleine kans op lijfsbehoud levend.

Rooney mag ondanks 21 punten aftrek blijven hopen na uitstellen Fulham-feest
© Pro Shots
Derby County
Derby County
2 - 1
Fulham
Fulham

Normaal gesproken had Derby onderaan de middenmoot van het Championship moeten staan, maar door 21 (!) punten aftrek vanwege financiële problemen moest de club opeens vechten tegen degradatie. Dat gaat moeizaam en tegen titelfavoriet Fulham leek Derby dan ook rijp voor de slacht. De club uit Londen kwam vroeg op voorsprong, Fabio Carvalho scoorde in de twintigste minuut.

In de tweede helft scoorde de thuisclub echter twee keer: Luke Plange maakte gelijk en Tosin Adarabioyo zat met een eigen doelpunt zijn eigen team dwars. Het promotiefeestje moet Fulham zodoende nog even uitstellen, hoewel het wel heel gek moet lopen wil Fulham volgend seizoen niet in de Premier League uitkomen.

Derby heeft ondanks de overwinning een klein wonder nodig om in het Championship te blijven. Daarbij had de club van manager Rooney de pech dat nummer 21 Reading eveneens won op de vrijdag, subtopper Sheffield United werd verslagen. De achterstand op de veilige 21ste plek bedraagt negen punten, Derby speelt dit seizoen nog vier competitieduels.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.