Rooney gaat tekeer op trainingsveld na nieuw transferverbod

Reacties

Derby County heeft er een probleem bij. De club heeft opnieuw een transferverbod opgelegd gekregen, meldt Sky Sports. Daardoor kunnen er geen nieuwe spelers worden vastgelegd en kunnen aflopende contracten niet worden verlengd.

Rooney gaat tekeer op trainingsveld na nieuw transferverbod
© Pro Shots

The Rams hebben volgens de English Football League (EFL) niet voldoende aangetoond dat zij de openstaande rekeningen kunnen betalen en de organisatie van de resterende competitiewedstrijden kunnen financieren.

Derby kampt met een schuld van bijna honderd miljoen euro en staat onder curatele, vandaar dat er extra scherp op de boekhouding wordt gelet. Het financieel wanbeleid leverde Derby ook al 21 strafpunten op.

Toen Wayne Rooney over het nieuwe transferverbod hoorde, stond hij op het trainingsveld. De manager was volgens Engelse media 'furieus' en er vonden enkele 'verhitte uitwisselingen' plaats op het veld. Rooney hoopt Derby te behoeden voor degradatie, maar door de puntenstraffen en het uitblijven van versterkingen wordt dat nagenoeg onmogelijk.

Volgens de Daily Mail moet de club spelers laten gaan om het financieel te bolwerken. Alle spelers hebben een uitnodiging ontvangen om met het bestuur te praten over een eventueel vertrek. Een van de spelers die al is vertrokken, is Phil Jagielka. De 39-jarige verdediger zag zijn contract onlangs aflopen en dat kan dus niet worden verlengd. Rooney had Jagielka graag een nieuw contract voor anderhalf jaar aangeboden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Mike Ashley
Mogelijk is de redding nabij voor Derby County, want zoals eerder gemeld heeft voormalig Newcastle United-eigenaar interesse om de club te kopen. De zakenman zou iets minder dan zestig miljoen euro overhebben om de hekkensluiter van het Championship over te nemen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.