Rooney en Mata helpen Giggs aan vliegende start

Ryan Giggs is zijn periode als interim-manager bij Manchester United goed begonnen. Wayne Rooney en invaller Juan Manuel Mata maakten het verschil tegen Norwich City: 4-0.

Ryan Giggs kent een succesdebuut bij Manchester United door met 4-0 te winnen van Norwich City. Dat zijn eerste wissel Juan Manuel Mata direct twee keer scoorde, was de kers op de taart.

Ten opzichte van het met 2-0 verloren duel met Everton, dat David Moyes zijn kop kostte, voerde Giggs maar liefst zes wijzingen door in de basisopstelling. Spelmaker Mata was daarvan het grootste slachtoffer. Zonder de Spanjaard had United veel moeite om de defensie van Norwich te breken, maar vlak voor rust hielp scheidsrechter Lee Probert de thuisploeg een handje door na een lichte overtreding op Danny Welbeck een strafschop te geven. Wayne Rooney benutte dat buitenkansje feilloos.

In de 48ste minuut gaf Rooney het debuut van Giggs kleur met een schitterende treffer. De Engelsman sneed van de linkerflank naar binnen en vond van twintig meter afstand via de binnenkant van de paal het net. Met een comfortabele voorsprong op het scorebord kreeg Mata na een uur ook de gelegenheid om mee te draaien. Als een van de twee spitsen was hij vrijwel direct trefzeker, met een volley na een voorzet van Phil Jones.

Daar bleef het niet bij voor Mata, want in de 73ste minuut was hij attent door van dichtbij een voorzet van Antonio Valencia binnen te koppen. Dankzij de ruime overwinning heeft United nog steeds een minimale kans om de zesde plaats te bereiken, wat aan het einde van het seizoen kwalificatie voor de Europa League oplevert. De achterstand op Tottenham Hotspur, dat een wedstrijd meer gespeeld heeft, bedraagt zes punten.