Rooney: 'Alleen de winst telde tegen Liverpool'

Wayne Rooney is blij met de goede start van dit kalenderjaar. Dankzij een rake volley van de spits won Manchester United zondag op bezoek bij rivaal Liverpool (0-1).

Het betekende al zijn vijfde doelpunt in 2016. Daar had hij slechts vier duels voor nodig. 'Het was een tijd geleden dat ik de winnende maakte op Anfield', aldus Rooney, die in 2005 ook eens matchwinner was tijdens een uitduel met Liverpool. 'Het klinkt misschien een beetje egoïstisch, maar ik geniet nu het meest van mijn doelpunt. Het is een geweldige overwinning, die drie punten oplevert. We zetten de goede start van het jaar door.'

Het was voor Rooney zijn 176ste competitiedoelpunt in dienst van United, waarmee hij nu de meest scorende speler namens één club in de Premier League is. 'Om eerlijk te zijn wist ik niet eens van dat record. Natuurlijk is het geweldig om records op je naam te schrijven, maar niets wint het van het gevoel dat ik nu heb.'

'Het was een zware wedstrijd en David de Gea maakte een paar geweldige reddingen', vervolgde de dertigjarige aanvaller. 'Het spel was niet belangrijk vandaag. Alleen de winst telde. Ik denk dat iedereen daar wel van op de hoogte was. Al hebben manager Louis van Gaal en ik iedereen er in de rust aan herinnerd dat het Liverpool was waar we tegen speelden. We moesten dus meer tackelen en de bal sneller veroveren. Dat ging een stuk beter in de tweede helft.'

Door de overwinning heeft Manchester United nu 37 punten uit 22 duels, waarmee het vijfde staat. Koploper Arsenal heeft zeven punten voorsprong. Het was voor Van Gaal zijn vierde overwinning in evenveel duels met Liverpool.