Ronaldo's elftal neemt revanche op Zidane

Zinedine Zidane mocht dan maandag zijn uitgeroepen tot beste speler ter wereld, de onttroonde koning Ronaldo nam maandagavond wraak op de Fransman. Het benefietduel tussen De Vrienden van Ronaldo en De Vrienden van Zidane werd gewonnen door Ronaldo: 4-3.

Ronaldo's elftal neemt revanche op Zidane

In Basel stonden beide Madrilenen tegenover elkaar voor een benefietduel waarvan de opbrengst ten bate kwam voor de bestrijding van armoede. Zowel Zizou als Roni had een eigen team samengesteld, met als gevolg dat tientallen sterren zoals David Beckham, Rivaldo en Thierry Henry op het veld stonden, waarnaar dertigduizend toeschouwers kwamen kijken.

Twee Nederlanders namen deel: Edwin van der Sar (Zidane) en Mitchell van der Gaag (Ronaldo). En ook Zeljko Petrovic (RKC Waalwijk) maakte deel uit van de ploeg van Ronaldo. Van der Sar moest uiteindelijk buigen voor Roni, Petro en Gaag. Vlak voor tijd kon de doelman van Fulham niet verhinderen dat het Braziliaanse troetelkind Robinho met een geplaatste schuiver de 4-3 binnentikte namens de elf van Ronaldo.

Het duel werd gespeeld onder de vlag van FIFA en de Verenigde Naties. Sowieso bracht het duel een half miljoen op aan de recette. Het bedrag zal zeker hoger uitvallen vanwege opbrengsten aan televisegeld en extra sponsorinkomsten.

Bekijk hier al onze video's