Ronaldo zorgeloos, Neuer gestrikt

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Ronaldo zorgeloos, Neuer gestrikt

'Denk je dat ik me zorgen maak? Wie onschuldig is, heeft niets te vrezen.'
Cristiano Ronaldo reageert tegenover de Spaanse radiozender RTP koel op alle aantijgingen aan zijn adres over belastingontduiking.

Manuel Neuer heeft er een eretitel bij. De goalie van Bayern München is namelijk gekozen tot Duits Stropdasdrager van het Jaar. 'Het is een grote eer voor mij', zei Neuer na het in ontvangst nemen van de prijs. De international treedt met zijn uitverkiezing in de voetsporen van onder anderen de vermaarde oud-kanselier Willy Brandt.

Vielen Dank für die Auszeichnung ��#krawattenmanndesjahres

Een foto die is geplaatst door Manuel Neuer (@manuelneuer) op

• Iedereen die Legia Warschau een warm hart toedraagt was woensdagavond door het dolle heen na de 1-0 thuiszege op Sporting Lissabon in de Champions League, wat overwintering in Europa betekende. Zo ook de Poolse president Andrzej Duda, vertelt Legia-aanvaller Aleksandar Prijovic. 'Na de wedstrijd kwam hij bij ons in de kleedkamer en zong uit vreugde met ons mee. Het betekent dat we iets speciaals voor elkaar gekregen vanavond.' Het mag overigens een wonder genoemd worden dat de Polen door zijn in Europa. Ze kregen in de groepsfase immers 24 (!) tegengoals om de oren.

'Kaarten doe ik normaal met de jongens van Onder-19, maar hier bij Ajax 1 behoor ik nog niet tot het kaartgroepje helaas. Dus hopelijk gaat dit nog gebeuren, vandaag heb ik maar een boek gelezen.'
• Ajax-verdediger Matthijs de Ligt mag dan door velen gezien worden als een toptalent op het veld, aan de kaarttafel liggen de kaarten anders, zo liet hij woensdag weten tijdens een persconferentie in de aanloop naar het Europa League-duel met Standard Luik van woensdag.

Bruno Martins Indi is van alle markten thuis. Deze week trok de Stoke City-verdediger erop uit om een lokale school te kiezen om de club te vertegenwoordigen in de 2017 Premier League Enterprise Challenge, een jaarlijkse wedstrijd waar 31 Premier- en Football League-clubs aan deelnemen. Hiermee wordt professionele voetbalclubs aangemoedigd een samenwerking aan te gaan met jongeren in het onderwijs en het bedrijfsleven.

Olivier Deschacht is niet geselecteerd voor de Europa League-wedstrijd van donderdagavond tussen Anderlecht en Saint-Etienne. De reden hiervoor is niet dat de routinier niet fit zou zijn. De 35-jarige verdediger is naar verluidt door Anderlecht-coach René Weiler buiten de selectie gehouden, omdat hij gezien wordt als lek naar de pers. Toen de journalisten aan de Zwitserse coach vroegen of Deschachts blessure hem nog parten speelde, glimlachte de trainer. 'Dat weten jullie toch even goed als ik, want er spelen hier goeie contacten en alles lekt uit.' De routinier, die niet vaak een blad voor zijn mond neemt, reageerde via Twitter teleurgesteld op de kwestie.

• Tottenham Hotspur heeft afgerekend met de Wembley-vloek. Dinsdagavond wonnen de Londenaren in de thuishaven van het Engelse nationale team met 3-1 van CSKA Moskou. De eerste twee Champions League-wedstrijden die ze in het stadion speelden, resulteerden in twee nederlagen voor de Spurs. Reden voor The Mirror om uit te pakken met een mooie cover.

• Dat scheidsrechters, jong en oud, niet alles kunnen zien wat er op een voetbalveld gebeurt, is een understatement. Woensdagavond werd door de KNVB getest of er verschil is tussen het kijkgedrag van een ervaren en een onervaren scheidsrechter. Dit gebeurde door middel van een speciale bril, een zogenoemde eyetracker-bril. Hiermee werd het kijkgedrag gefilmd, door zowel het veld als de oogbewegingen van de scheidsrechters te volgen. Het doel is om te onderzoeken of een ervaren scheidsrechter bijvoorbeeld rustiger en/of selectiever is in zijn kijkgedrag.

• Reden voor een feestje voor Berry van Aerle. De PSV-cultheld, die in 1988 zijn grootste successen boekte door met het Nederlands elftal Europees kampioen te worden en met PSV de Europa Cup 1 te winnen, blaast 54 kaarsjes uit. De oud-verdediger zette in 1996 een punt achter zijn loopbaan en ging verder door het leven als Prins Carnaval, postbode en analyticus.

• Naast Berry van Aerle is ook Engeland-legende Geoff Hurst vandaag jarig. De oud-aanvaller van The Three Lions is 75 jaar geworden. Hurst is de enige speler in de WK-geschiedenis die drie doelpunten in een finale wist te maken. Hij maakte in de WK-finale van 1966 in eigen land een hattrick tegen West-Duitsland, waarmee hij Engeland de wereldbeker schonk.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.