Ronaldo ziet eerste kans op prijs met Al-Nassr in rook opgaan

Cristiano Ronaldo heeft Al-Nassr donderdagavond niet aan een plek in de finale om de Saoedische Super Cup kunnen helpen. Onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie was Al-Ittihad in de halve finale met 1-3 te sterk, waardoor de Portugees zijn eerste kans op een prijs met zijn nieuwe club in rook zag opgaan.

© SSC

Ronaldo won afgelopen zondag bij zijn debuut voor Al-Nassr met 1-0 van Ettifaq FC zonder zelf te scoren. Vier dagen later kon de 37-jarige Portugees zijn nieuwe werkgever niet aan een overwinning helpen in de strijd om de Saoedische Super Cup. De Braziliaan Romarinho zette Al-Ittihad na een fraaie aanval na een kwartier op voorsprong en vlak voor rust vergrootte Marokkaans international Abzerrazak Hamdallah de marge voor de ploeg van Nuno Espirito Santo met een rake kopbal.

Ronaldo kreeg vlak voor de 0-2 ook een kopkans, maar trof geen doel. Zo wacht de vedette nog altijd op zijn eerste officiële doelpunt in dienst van Al-Nassr. Daar kwam ook in de tweede helft geen verandering in. Door een doelpunt van Anderson Talisca kwam de ploeg van Rudi Garcia in de 66ste minuut nog wel terug in de wedstrijd, maar in de extra tijd maakte Al-Ittihad aan alle hoop een einde toen Muhannad Shanqeeti uit een counter de 1-3 maakte. In de finale wacht bekerwinnaar Al-Fayha.