Ronaldo wordt niet kampioen in Saoedi-Arabië

Reacties

Al-Nassr ging in de winter erg ver voor het aantrekken van Cristiano Ronaldo, maar heeft daarmee niet het kampioenschap gekocht. De Saoedische landstitel gaat dit seizoen naar Al-Ittihad FC.

Ronaldo wordt niet kampioen in Saoedi-Arabië
© Pro Shots

Al-Nassr maakte met nog twee speelronden te gaan nog een kleine kans op de eerste plaats, maar slaagde er zaterdagavond niet in om te winnen van Al-Ettifaq (1-1). Omdat koploper Al-Ittihad wél de drie punten pakte, 0-3 op bezoek bij Al Feiha, is de strijd om het kampioenschap beslist. Ronaldo eindigt zijn eerste seizoen in Saoedi-Arabië definitief zonder prijs, nadat eerder de beker al aan zijn neus voorbij ging.

Ronaldo speelde zaterdag zijn zestiende competitiewedstrijd voor Al-Nassr. Daarin was de 38-jarige Portugees goed voor veertien doelpunten. De topscorer van de competitie is de Marokkaan Abderrazak Hamdallah, die vorig jaar van Al-Nassr naar Al-Ittihad ging en nu als kampioen dus een lange neus trekt naar zijn oude werkgever.

De grote vraag is of Ronaldo volgend seizoen een nieuwe poging gaat wagen om kampioen te worden in Saoedi-Arabië. De aanvaller heeft weliswaar een doorlopend contract, maar het gonst van de geruchten dat Ronaldo alweer wil vertrekken bij Al-Nassr. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.