Ronaldo wint na FIFA-prijs ook vijfde Gouden Bal

Reacties

Cristiano Ronaldo heeft donderdag voor de vijfde keer in zijn carrière de Gouden Bal gewonnen. De 32-jarige Portugees eindigde bovenaan bij de verkiezing van Speler van het Jaar van France Football. Lionel Messi eindigde als tweede.

Ronaldo wint na FIFA-prijs ook vijfde Gouden Bal

Sinds 2008 domineren Ronaldo en Messi de verkiezing. Met zijn vijfde Gouden Bal komt Ronaldo op gelijke hoogte met Messi, die er de afgelopen jaren ook vijf won. In 2007 was Kaká de laatste Gouden Bal-winnaar voordat het tweetal de hegemonie inzette.

Ronaldo kende een uitstekend jaar met Real Madrid. Met de club werd hij kampioen van Spanje en won hij de Champions League, de Spaanse en de Europese Super Cup. Ronaldo maakte dit jaar tot nu toe 37 doelpunten in 43 duels.

FIFA
Sinds vorig jaar is de wereldvoetbalbond FIFA niet meer betrokken bij de prestigieuze verkiezing. Eerder werd samengewerkt met France Football, nu is het Franse medium alleen verantwoordelijk voor de organisatie en brengen louter journalisten van de belangrijkste wereldwijde voetbalmedia een stem uit. De afgelopen zes jaar bepaalden aanvoerders, bondscoaches en journalisten wie de Gouden Bal won. De FIFA heeft een eigen verkiezing voor Speler van het Jaar in het leven geroepen.

Volledige uitslag

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.